HOME
''We must become the change we want to see.''
Lista Forumurilor Pe Tematici
HOME | Inregistrare | Login

POZE HOME

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil dannutzza
Femeie
25 ani
Mehedinti
cauta Barbat
25 - 52 ani
HOME / Televiziune terestra analog / digital / TVR HD terestru si satelit (Date tehnice pentru recepţia TVRHD) Moderat de Admin, Logikal
Autor
Mesaj Pagini: 1
industrial
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 0
Canalul experimental TVR HD este emis pe satelit (DVB-S) īn pachetul digital al TVR de pe satelitul Eutelsat şi terestru (DVB-T) şi īn zona Bucureştiului īn zona de acoperire a emitatorului SNR - canalul 54.
Pentru recepţie, telespectatorii au nevoie de un tv-set (LCD sau plasma) cu raport de aspect 16:9 şi un set-top box compatibil MPEG 4/H.264. Set-top boxul este folosit fie pentru recepţia semnalului emis prin satelit fie pentru recepţia semnalului emis de emitatorul terestru DVB-T pe canalul 54.

Pentru receptia semnalului din satelit set-top box-ul trebuie sa poata decripta (sa fie compatibil) sistemul de codare al TVR - VIACCESS 2.6. Cartela de decodare se poate achiziti-ona de la magazinele specializate sau de la sediul TVR.

Semnalul emis terestru este necriptat. Este recomandat un receptor tv FullHD īn locul unuia HDReady. Pentru recepţia semnalului din satelit este necesară o antenă de minimum 80 cm, īn timp ce pentru recepţia semnalului terestru digital este necesară īn aria Bucureştiului doar o antenă de cameră activă. Se poate recepţiona şi īn zone mai īndepărtate folosind o antena Yagi acordată pe canalul 54.

Semnalul emis pe satelit conţine canalele TVR1, TVR2, TVR Cultural, TVR Internaţional, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Timişoara şi canalul experimental TVR HD. Semnalul emis terestru digital contine canalele TVR1, TVR2 şi canalul experimental TVR HD.

Dacă se optează pentru recepţia din satelit este recomandabil instalarea unei antene de 1.1m cu montură motorizată HH pentru ca se vor putea recepţiona īn afara de canalele TVR şi o multitudine de canale FTA (Free To Air, necriptate), atāt romāneşti cāt şi internaţionale.


Sursa: Televiziunea Romana:

tvr terestru satelit (date tehnice pentru tvrhd) canalul tvr este emis satelit (dvb-s) pachetul

6.4KB


_______________________________________
Nu consumati aspartam!
''For, in the final analysis, our most basic common link is
that we all inhabit this small planet. We all breathe the same air.
We all cherish our children's future. And we are all mortal...''   J.F.Kennedy

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la